Verbouwgesprek
Heb je plannen om je huis te verbouwen? Bespreek de mogelijkheden van je Florius-hypotheek in jouw persoonlijke situatie tijdens een vrijblijvend Verbouwgesprek.Hoeveel kan je lenen?
Als je je hypotheek verhoogt voor een verbouwing, kijken we opnieuw naar je inkomen. Benieuwd wat je maximaal kan lenen?Kosten en voorwaarden
Voorwaarden verhogen hypotheek
Om te berekenen welk bedrag je extra kan lenen als je je hypotheek gaat verhogen, kijken we naar je financiële situatie en de waarde van je huis. Er zijn 2 belangrijke regels voor het verhogen van een hypotheek:
- Je leent niet meer dan 100% van wat je huis na de verbouwing waard is. Hiermee bedoelen we de marktwaarde. Een taxateur kan vooraf voor je inschatten wat de marktwaarde van je huis zal zijn, nadat je hebt verbouwd. Het taxatierapport kan je gebruiken om de verhoging van je hypotheek aan te vragen.
- Je inkomen en de marktwaarde van je huis moeten genoeg zekerheid bieden dat je de lening kan aflossen.
Kosten verhogen hypotheek
Verhoog je je hypotheek, dan betaal je mogelijk kosten voor een nieuwe hypotheekakte, nieuw hypotheekadvies en/of taxatierapport. Vraag je onafhankelijk hypotheekadviseur naar de kosten. Vanaf het moment dat je je hypotheek hebt verhoogd, betaal je hiervoor ook rente en aflossing. Hoeveel je precies moet betalen, rekent je hypotheekadviseur voor je uit.Extra zekerheid met Nationale Hypotheek Garantie
Sluit je een hypotheek af voor een verbouwing? Dan kan je soms ook kiezen voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Je krijgt deze garantie van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (SEW). Stel dat je je huis gedwongen moet verkopen, dan kan deze stichting je mogelijk helpen met een restschuld als je die hebt. Hiervoor betaal je in 2023 eenmalig 0,6% van het bedrag dat je voor je hypotheek leent. Aan de andere kant betaal je bij een hypotheek met NHG vaak wel een lagere rente. Kortom: met NHG begin je met meer zekerheid aan je verbouwing.