Let op! Geld lenen kost geld! Let op! Geld lenen kost geld!
De Krediet Hypotheek is een oude hypotheekvorm die we al een tijd niet meer aanbieden. Dat is niet voor niets. De Krediet Hypotheek past niet meer bij deze tijd en kent bovendien risico’s. Daarom vragen we alle klanten die nog een Krediet Hypotheek hebben, om te kijken of deze nog past bij hun huidige financiële situatie. Om je hierbij te helpen hebben we alle voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Wat is de Krediet Hypotheek precies?

De Krediet Hypotheek van Florius is een lening met een afgesproken limiet. Tot deze limiet is bereikt, kan je flexibel bedragen opnemen en ook weer vergoedingsvrij aflossen. De Krediet Hypotheek is onderdeel van je hypotheek en heeft een variabele rente met op dit moment een opslag van 0,2%. Je hebt geen verplichte aflossing tijdens de looptijd maar op de einddatum van de Krediet Hypotheek moet je wel aflossen.

Wat is de Krediet Hypotheek precies?

De Krediet Hypotheek van Florius is een lening met een afgesproken limiet. Tot deze limiet is bereikt, kan je flexibel bedragen opnemen en ook weer vergoedingsvrij aflossen. De Krediet Hypotheek is onderdeel van je hypotheek en heeft een variabele rente met op dit moment een opslag van 0,2%. Je hebt geen verplichte aflossing tijdens de looptijd maar op de einddatum van de Krediet Hypotheek moet je wel aflossen.

Past de Krediet Hypotheek nog bij je? Doe de check!

We hebben de risico’s en aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Neem ze goed door en bekijk of de Krediet Hypotheek nog wel bij je past. Als je de Krediet Hypotheek niet meer nodig hebt, kun je ‘m beter stopzetten. Neem hiervoor contact met ons op via 033 – 752 50 00 of download het formulier.

Wanneer het niet bij jou past

  • Je wil aan het einde van de looptijd van je hypotheek jouw huis niet verkopen én je verwacht de hypotheekschuld niet uit andere middelen te kunnen aflossen.
  • Je gebruikt de Krediet Hypotheek om iets te kopen met een levensduur die aanzienlijk korter is dan de looptijd van de hypotheek, zoals een auto.
  • Je wil of kan de schommelingen in je maandlasten door de variabele rente niet opvangen

Belangrijke aandachtspunten en risico's

  • De hypotheekschuld daalt niet. Aan het einde van de looptijd van je Krediet Hypotheek moet je de openstaande schuld aflossen met bijvoorbeeld spaargeld of de verkoopopbrengst van je huis. Als de verkoop niet voldoende oplevert, ontstaat er mogelijk een restschuld.
  • Verlengen, verhogen of meenemen van de Krediet Hypotheek is niet mogelijk.
  • De rente over opgenomen bedragen ná 1 januari 2013 is niet aftrekbaar.
  • De rente die je betaalt voor een Krediet Hypotheek is het variabele tarief voor een Aflossingsvrije Hypotheek met op dit moment een opslag van 0,2%.
  • Als de kredietlimiet is bereikt en je maakt gebruik van rentebijschrijving, kan de rente niet meer worden opgeteld bij de schuld. De maandlasten worden hierdoor hoger.
  • Als je geen gebruik maakt van de flexibiliteit van de Krediet Hypotheek zijn er goedkopere alternatieven.
  • Als je je inkomen aanvult met opnames uit de Krediet Hypotheek om financieel slechtere tijden op te vangen, kun je hierdoor extra in de problemen komen.

Vragen of meer informatie?

Je kunt ons altijd bellen op 033 – 752 50 00 als je toch vragen hebt over jouw Krediet Hypotheek. Wij hebben je nu op alle risico’s gewezen. Uiteraard kun je zelf beslissen om de Krediet Hypotheek te behouden. Neem de punten hieronder goed door en kijk of deze inderdaad voor jou gelden. Als dat zo is, kun je besluiten om de Krediet Hypotheek voort te zetten. Maar ook in dat geval is het goed om alternatieven zoals de aflossingsvrije hypotheek te overwegen.

Wanneer past de Krediet Hypotheek nog wel bij jouw situatie?

  • Je wil relatief lage maandlasten en niet verplicht aflossen.
  • Je wil flexibel bedragen kunnen opnemen en aflossen als je hier behoefte aan hebt.
  • Je wil en kan de hypotheek aan het einde van de looptijd of bij verkoop van je huis zelf aflossen bijvoorbeeld uit de verkoopopbrengst van je huis of met spaargeld.
  • Je durft het risico te lopen dat er bij verkoop van je huis of aan het einde van de looptijd een restschuld overblijft.
  • Als je de kennis en ervaring hebt om zonder hulp van een adviseur de gevolgen en risico’s van het (flexibel) opnemen uit de Krediet Hypotheek te overzien.
  • Je kunt schommelingen in de maandtermijn goed opvangen.

Alternatieven voor de Krediet Hypotheek

Er zijn alternatieven voor de Krediet Hypotheek waarmee je mogelijk gunstiger uit bent. Bekijk de hypotheekvormen die we aanbieden. Heb je toch vragen? Neem dan contact met ons op via
033 – 752 50 00.

Veelgestelde vragen

De Krediet Hypotheek kent risico’s en er zijn alternatieven waarmee je mogelijk gunstiger uit bent. Bekijk de hypotheekvormen die we aanbieden. Om je Krediet Hypotheek te beëindigen, moet je eerst je openstaande saldo aflossen. Dat kan met dit formulier. Daarna kun je contact met ons opnemen via 033 752 50 25 om je Krediet Hypotheek stop te zetten. We helpen je graag van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Wil je jouw Krediet Hypotheek beëindigen omdat je er geen gebruik meer van maakt? Zorg er dan voor dat je de Krediet Hypotheek volledig aflost. Vraag hiervoor een aflosnota bij ons aan: Download het Aanvraagformulier algehele aflossing en stuur dit volledig ingevuld weer terug. Ja dat doe je door het formulier Krediet Hypotheek betaalafspraak in te vullen en met ons te delen.

Vraag je financieel adviseur naar de mogelijkheden. Denk aan een persoonlijke lening of verhoging van je hypotheek. Voor hypotheekadvies kan je ook terecht bij een onafhankelijk hypotheekadviseur. Die adviseert over de hypotheek die het beste past bij jouw situatie en bekijkt samen met jou de mogelijkheden. Via florius.nl/hypotheekadviseur vind je een hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Bel ons op telefoonnummer 033 – 752 50 25. We helpen je graag van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.