Zo werkt het

Om voor een perspectiefverklaring in aanmerking te komen, moet de uitzendkracht minimaal 26 weken voor dezelfde uitzendorganisatie (opgenomen in het PV-register) werken en in de afgelopen 14 maanden minimaal 12 maanden hebben gewerkt. Deze uitzendorganisatie beoordeelt vervolgens de inkomenszekerheid op basis van een aantal factoren, zoals opleiding, werkervaring, competenties, functieniveau, flexibiliteit en de arbeidsmarktsituatie in de regio waar de medewerker werkt of woont. Een persoonlijk gesprek met een intercedent is ook onderdeel van de verklaring.

5 tips voor gebruik perspectiefverklaring

  • Naast een perspectiefverklaring vragen wij óók een werkgeversverklaring en recente salarisstrook van de klant.
  • De werkgeversverklaring mag niet ouder zijn dan 3 maanden en de perspectiefverklaring niet ouder dan 6 maanden.
  • De klant moet minimaal 26 weken aan het werk zijn voor dezelfde uitzendorganisatie en heeft in de laatste 14 maanden minimaal 12 maanden gewerkt..
  • De uitzendbureaus die een perspectiefverklaring mogen uitgeven worden bijgehouden in een register. Dit kan je checken op de site.
  • De verklaring mag opgemaakt worden door een interne of externe perspectief taxateur.

Meer hypotheekmogelijkheden voor uitzendkrachten

Met een perspectiefverklaring van een uitzendorganisatie kunnen ook uitzendkrachten via Florius mogelijk in aanmerking komen voor een hypotheek. Hierbij gaan we niet uit van baanzekerheid, maar de inkomenszekerheid.

Beschikbaar in heel Nederland

Alle uitzendbureaus en -organisaties die aan de voorwaarden voldoen, kunnen zich bij Stichting Perspectief Verklaring registreren. Velen hebben dat inmiddels gedaan. Kijk op perspectiefverklaring.nl voor meer informatie en een overzicht van alle uitzendbureaus die een perspectiefverklaring mogen afgeven. Niet-gecertificeerde uitzendbureaus kunnen via de Externe Perspectief Taxateur een perspectiefverklaring aanvragen voor uitzendkrachten.
Meer informatie over de perspectiefverklaring